پروژه دانلود

آخرین مطالب
  • ۰
  • ۰

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه مقاله در مورد ساخت زمین تحت pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه مقاله در مورد ساخت زمین تحت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه مقاله در مورد ساخت زمین تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه مقاله در مورد ساخت زمین تحت pdf :

ساخت زمین

پیش درآمد
از حدود سال 1960 ظهور تئوری صفحات تکتونیک باعث شروع انقلابی در علوم زمین گردید. تا به امروز این تئوری توسط دانشمندان بانِگری تکمیل گردیده است و اکنون بسیار بهتر می توان فهمید که سیاره ما چگونه تحت تأثیر، تکتونیک صفحات شکل گرفته است.

اکنون ما می دانیم که چه به صورت مستقیم و غیر مستقیم صفحات تکتونیک بر روی تقریباً تمامی ساختارهای زمین شناسی، در گذشته و در حال تأثیرگذار می باشند. براستی این عقیده که کل سطح زمین با حرکتی پیوسته کاملاً متحول گردیده است دیدگاه ما را نسبت به جهان کاملاً تغییر داد.
نتایج نیروهای صفحات تکتونیک برای مردم بسیار سودمند بوده و از طریق یک زلزله یا آتشفشان کوچک و بی خطر و یا زنجیره های انفجارات می توان سر منشا بسیار قوی انرژی را شناسائی کرد.
ما هیچ گونه کنترلی بر روی تغییرات صفحات تکتونیک نداریم، ما دانش یادگیری از آنها را داریم، هر چه ما بیشتر درباره صفحات تکتونیک بدانیم ارزش زیبایی و عظمت زمینی را که روی آن زندگی می کنیم بهتر می دانیم؛ همانگونه که اتفاقات شدید نمایشگر قدرت مهیب زمین می باشد.

این جزوه آشنائی مقدماتی با صفحات تکتونیک را به دست می دهد با تقدیر از اطلاعات مشروح و تصویر This Dynamic Planet و نقشه منتشر شده توسط اداره زمین شناسی و نقشه برداری آمریکا VJGS و انستیتو اسمیت سونیون.
این جزوه برخی از افراد و اکتشافات را آشکارتر می سازد و پیشنهاداتی را که به تکامل علوم منجر می گردد، تکمیل می نماید.
به طور کلی تئوری اساسی صفحات تکتونیک پذیرفته شده است، اما بسیاری از تصورات دانشمندان هنوز در حال رشد و تکامل می باشد.

انقلاب به وجود آمده توسط تئوری تکتونیک هنوز به پایان نرسیده است.
برخی سؤالات پاسخ داده نشده:
صفحات تکتونیک به صورت توده های اتفاقی یا سرگردان بر روی زمین نیستند، آنها توسط نیروهایی که هنوز پیدا نشده‌اند رانده می‌شوند. دانشمندان به صورت دقیق نمی‌توانند این نیروها را شرح دهند، بیشتر آنها اعتقاد دارند با نیروهای سطحی که صفحات لیتوسفریک را می‌رانند با نیورهای نشأت گرفته از اعماق زمین، همراه می باشند.
چه چیزی صفحات را می راند؟
با توجه به زلزله و دیگر شواهد مورد بررسی و تجربه های آزمایشگاهی، دانشمندان عموماً با نظریه هری‌هس موافق می‌باشند.

بر منبای این نظریه نیروهای جابجا کننده صفحات زمین بر اثر انتقال آهسته حرارت و نرم شدن لایه های سخت زیرین، به وجود می آیند.
این ایده ابتدا در سال 1930 توسط (آرتورهلمز) زمین شناس انگلیسی مورد تأمل قرار گرفت. اندیشه هری‌هس در باب گستش کف دریاها تحت تأثیر او قرار گرفت.
هلمز می اندیشید که همچون ریسمان یک خط انتقال، پوشش زمین با حرکتی گردشی، قارَه‌ها را حمل می‌نماید.
به هر حال هنگامی که (وگنر) به نظریه قارّه های توده ای دست یافت، هنوز اکثر دانشمندان اعتقاد داشتند زمین جسمی کاملاً جامد و کاملاً بدون حرکت می باشد. اکنون ما اطلاعات بیشتری داریم. زمانی (توز و ویلسون) در سال 1968 با زبانی رسا شرح داد: «زمین نه تنها پیکره‌ای بی جان و فاقد اثر نمی باشند، بلکه جسمی است جاندار» هر دو چهره زمین و تقابل آنها در حرکت می‌باشند.

بالاتر از صفحات لیتوسفریک در برخی اعمال پوشش، ناتمام و گداخته می باشند و می توانند ادامه و نفوذ یابند. این حرکت هرچند به آرامی اما در زمان های طولانی باعث به وجود آمدن نیروهای پایدار می‌گردد.
به عنوان مثال یک فلز سخت مانند فولاد در اثر حرارت و فشار نرم شده و به اشکال گوناگونی در می آید. به همین شکل قطعات سخت و محکم سنگ در اعماق لایه ها میلیون ها سال است که تحت تاثیر حرارت و فشار درون زمین می باشند.
سمت چپ تصویری مفهومی از حرکت گردشی قطعات لایه ها.
پائین تر از عمق 700 کیلومتر، تخته سنگ های پائین رفته، شروع به نرم شدن کرده و شکل خود را از دست می دهند.
پائین- نقشه اجمالی از حرکت چرخشی قطعات که معمولا در آب یا سوپ جوشان دیده می شوند با وجود تفاوت بسیار زیاد از نظر ابعاد و شعاع چرخش قطعات، به هر حال این تشابه وجود دارد.
باور کلی این است که صخره های متحرک که پائین تر از صفحات سخت قرار دارند در مسیری دایره وار که مثل یک ظرف در حال جوشیدن از سوپ غلیظ است حرکت می‌کنند.
سوپ داغ شده بالا می آید به سطح، پخش می وشد و شروع به سرد شدن می نماید و دوباره به پائین ظرف، جائی که مجدداً داغ شده و بالا می آید رود می رود.
چرخه تکرار می شود دوباره و دوباره تا جایی که آشکار می گردد که دانشمندان، چه چیزی را کانون کنوکسیون یا چرخه کنوکسیون می نامند.

هنگامی که چرخه کنکسیون را به راحتی می توان از طریق یک ظرف سوپ شرح داد، ایده‌ای مشابه که مرتبط با تکانه های داخلی زمین می باشد را بسیار به سختی می توان درک کرد.
اگرچه ما می دانیم حرکت کنوکسیونی در زمین بسیار بسیار کندتر از ظرف سوپ جوشان می باشد ولی بسیاری از سئوالات بی پاسخ آشکار می گردند‍: چه تعداد کانون کنوکسیونی وجود دارد؟ آنها از کجا و چگونه سرچشمه می گیرند؟ ساختار آنها به چه شکل است؟
کنوکسیون به وجود نمی آید مگر با وجود منبع حرارت. حرارت درونی زمین از دو منبع اصلی سرچشمه می گیرد: فروپاشی رادیواکتیو و باقی مانده گرمای نخستین.

فروپاشی رادیو اکتیو چرخه ناگزیری است که از «ساعت ایزتوپی» به کار رفته برای تعیین عمر سنگها نشأت می گیرد. کاهش جرم هسته یک ایزوتوپ که باعث به وجود آمدن ایزوتوپ جدید می گردد. فروپاشی رادیواکتیو یک اتفاق طبیعی در عناصر شیمیایی می باشد. اغلب به طور قابل ملاحظه اورانیم، توریم، پتاسیم، در قالب حرارت انرژی آزاد می سازند که به آهستگی به سمت سطح زمین حرکت می‌کند باقی مانده حرارت انرژی گرانشی است که هنگام شکل گیری زمین به جا مانده است. در 6/4 میلیون سال پیش از طریق «جذب شدن به یکدیگر» و فشرده شدن تمامی آثار هستی. اینکه چرا و چگونه فرار حرکت مرکزی زمین بر منطقه ای معین متمرکز می شود که قانون کنوکسیون را به وجود می آورد بدل به رازی گشته است.

تا سال 1990 توضیحات غالب درباره اینکه چه چیزی صفحات تکتونیک را حرکت می دهد بر کنوکسیون پوشش تأکید داشت و بیشتر دانشمندان علوم زمینی اعتقاد داشتند که گسترش کف دریاها مکانیزم اولیه بوده است.
مواد غلیظ و سرد در حرکت کنوکسیونی به پائین می روند و مواد گرمتر و سبکتر به دلیل جاذبه بالا می آیند، این حرکت بخشی، اساسی کنوکسیونی را تشکیل می دهد. علاوه بر نیروهای کنوکسیونی برخی زمین شناسان استدلال می نمایند که دخول ماگما به گرده های در حال گسترش نیروهای جدیدی را (ف

شار گرده‌ای نامیده می شوند) برای راندن و تثبیت حرکت صفحات به وجود می آورد.
از این قرار حرکت قاره ها به عنوان مورد دوم مورد رسیدگی قرار می گیرد. یک نتیجه منطقی و بسیار مهم از گسترش کفی دریاها در سال های اخیر در پدیده جزر و مد تغییراتی ایجاد شده.
اغلب دانشمندان اکنون عقیده دارند که نیروهای به وجود آورنده حرکت قاره ها بسیار مهم تر از گشترش کف دریاها می باشند.
پرفسور «سیااویدا» (دانشگاه توکیوی ژاپن) که یک دانشمند با تجربه و مشهور در زمینه تکتونیک صفحات می باشد در یک گردهمایی بزرگ علمی درباره پدیده دور شدن قارّه‌ها در ژوئن 1994 از این نکات حساس نتیجه می گیرد. که «فرورانش نقش بسیار با اهمیت تری را نسبت به گسترش کف دریاها» در شکل دادن به چهره کره زمین «و مکانیزم حرکت صفحات تکتونیک» ایفا می‌کند.
نیروی جاذبه هماهنگی حرکت مذاب سرد و متراکم از قطعات سنگی را به درون منطقه فرورانش (نامیده می شود «فشار سنگی») کنترل می‌کند. کشیدن مابقی صفحات در امتداد خود اکنون به عنوان نیروی ایجاد کننده تکتونیک صفحات به شمار می رود.
ما می دانیم نیروهای تأثیر گذار در اعماق زمین حرکت صفحات را ایجاد می نماید، اما احتمالاً ما هیچ گاه به طور کامل جزئیات آنرا نخواهیم شناخت.
در زمان حال هیچ یک از مکانیزم های پیشنهادی توانایی تشریح

تمامی جزئیات حرکت صفحات را ندارد، زیرا که این نیروها در اعماق دور دست قرار دارند هیچ مکانیزمی نمی توانند بدور از شبهات آزمایش گردیده تأئید نمود.
عملاً صفحات تکتونیک در گذشته حرکت داشته (بدون در نظر گرفتن مباحثات بحث شده) و اکنون نیز حرکت داده می شوند، اما برای جزئیات چرایی و چگونگی حرکت صفحات تکتونیک دانشمند تا آینده دور در مبارزه خواهند بود.
زمین در منظومه ما بی نظیر است شاید به این دلیل که هنوز فعالیت های آتشفشانی و تکتونیکی در آن ادامه دارد، همین طور سیاره ما بسیار زنده است ولی ظاهراً سیارات دیگر مدت ها است که دچار وقفه شده‌اند.

فعالیت های آتشفشانی باعث ایجاد یک منبع حرارتی داخلی و گریز مایعات بر اثر حرارت موجب حرکت تکتونیکی صفحات می گردد.
هنگامی که آتشفشانها نقش مهمی را در تاریخ نزدیک مریخ بازی می کنند، ماه و احتمالاً عطارد و ابعاد کوچکتر آنها نسبت به زمین باعث رفع شدن بسیار سریع تر حرارت داخلی می گردد. آنها کره هایی بدون فعالیت طی چند میلیارد سال اخیر می باشند ناهید شاید هنوز فعال باشد اما دلایل آن زیر سئوال می باشد.
در سال 1979 سفینه فضایی کاوشگر ناهید مقدار قابل ملاحظه ای گوگرد را در جو بالایی ناهید شناسائی کرد اما سطح گوگرد چند سال اخیر کاهش پیدا کرد. از این مشاهده می توان تخمیی زد که مقدار بالای گوگرد در سال 1979 شاید به دلیل وقوع رخدادی و احتمالاً آتشفشان بوده است.
در سال 1990 تصاویر رادیویی مربوط به سفینه فضایی ماژلان تصاویر اثر گذاری، از شواهد آتشفشانی و دره های عمیق و طولانی مشابه از نظر ابعادی و ظاهری با تکتونیک اقیانوسی در کره زمینی را به ثبت رسانید.
چپ: تصویر کامپیوتری از گودال آلونیان.
B5 : فضاپیمای ویجر تاجهای آتشفشانی بسیاری را که صدها کیلومتر از سطح آیو به هوا برخواسته بودند، مشاهده نمود. آیو یکی از ماه های زهره میباشد که از نظر ابعاد در حدود ماه ما می باشد. دانشمندان می اندیشند که ممکن است دریاچه های بزرگ پر از گوگرد مایع در آیو وجود داشته باشد که احتمالاً توسط نیروی جاذبه بین زهره و آیو و جزر و مد حاصل از آن حرارت می گیرد. نیروی چرخشی بوجود آمده از جزر و مد مشابه ممکن است جهت ایجاد کنوکسیون بر روی آیو کافی باشد ولی هنووز هیچ کس به درستی اثرات سطح شکل گرفته ا

ز چنین کنوکسیونی را تشخیص نداده است.
B6 : سطح گانی مد ماه دیگر زهره که ابعادی مشابه سیاره تیر دارد، به سطوح زیادی که همچون قطعات می باشند توسط فرورفتگی هایی تقسیم شده است.
این سطوح ارائه کننده «فسیل» و صفحات تکتونیک می باشد، فعال بوده شکل می گیرند و هنوز بی جواب مانده‌اند.
بررسی این موضوع که تکتونیک صفحات در گانی مد چگونه رخ می دهد با جستجو برای شواهد اقیانوس های عمیق در زیر لایه های یخی سطحی پیوند خورده است. چنین حجمی از آب اگر وجود داشته باشد، می تواند سهمی در ایجاد کنوکیسون داخل داشته باشد.
B7 : تاج آتشفانی از دی اکسید گوگرد (SO2) گاز به بالا می رود، تا حدود 150 کیلومتر از سطح «آیو». این تصویر کامپیوتری به صورت زنده توسط فضاپیمای ویجر 2 در تاریخ چهارم مارس 1979 (با تشکر از نارسا به جهت تصویر) گرفته شده است.
حرارت از دست رونده موضوع حساسی در فعالیت تکتونیکی یک

سیاره می باشد. ابعاد یک عامل تعیین کننده می باشد: (احجام بزرگتر حرارت را به کندی از دست می دهند و برای مدت های طولانی فعال می مانند. عامل بعدی «نوع ساخت» که به توانایی کنوکسیون در یک کره فضایی تأثیر می گذارد).
برای مثال درون مملو از مایع ماننده «گانی مد» بسیار بیشتر آمادگی برای تکتونیک دارد تا کراتی که داخل سنگی دارند مانند: ماه، زهره، مریخ و تیر. مقدار «رادیواکتیویتی» در ساخت فعلی سیارات باعث افزایش «کنوکسیون» داخلی می گردد به دلیل اینکه تلاشی هسته‌ای باعث ایجاد حرارت می گردد.
به طور آشکار، درون ماه، تیر و مریخ صلب تر از آنند که حرارت درونی آنها باعث چرخه انرژی و حرکت صفحات تکتونیک می گردد.
B8 : احتمالاً زمین هم حرارت داخلی زیادی را از دست خواهد داد تا کنوکسیون متوقف گردد. آنگاه زمین لرزه و فعالیت های آتشفشانی متوقف خواهند گردید. کوه های جدیدی به وجود نخواهند آمد و چرخه زمین شناسی، ساخته شدن کوه ها، فرسایش، رسوب گذاری و به وجود آمدن خاک، گیسخته شدن رو به کاهش می گذارد. اینکه دقیقاً کره زمینی کی سرد شده و آرام گرفته است و به شکلی سطح خود را تغییر خواهد داد و آب و هوای کره ما قابل سکونت خواهد ماند هیچ کس نمی داند. خوبشختانه این تغییرات تا میلیاردها سال دیگر پیش نخواهد آمد.

در اصطلاح زمین شناسی، صفحه (Plate) به معنی تخته سنگی بزرگ و جامد از سنگ می‌باشد. کلمه تکتونیک (tec tonics) از ریشه یونانی به معنی ساختن نشأت می گیرد. قرار دادن این دو کلمه در کنار یکدیگر اصطلاح (Plate techtonics) را به وجود می آورد که نشان می دهد چگونه سطح زمین از کنار هم قرار گرفتن صفحات شکل گرفته است.
نظریه تکتونیک صفحات (Theoory ot plate techtonics) شرح می دهد که خارجی ترین لایه زمینی تقیسیم شده به یک دو جین و یا تعداد بیشتری از صفحات کوچک و بزرگ که با حرارت نسبت به یکدیگر همدیگر را می رانند و هر کدام حرارت بیشتری دارد متحرک تر است.

پیش از ارائه نظریه تکتونیک صفحات به هر شکل، برخی از مردم باور داشتند قاره ها به شکل امروز قطعات جداگانه ای بوده اند از خشکی های زمین که پیش از آن نیز وجود داشته‌اند. (ابرقارّه‌ها- Super continents) تصویر پائینی نقاط شکست ابر قاره Pangea (به معنی تمام خشکیها در زبان یونانی) را نشان می دهد که در تئوری قاره های شناور شکل یافت که خود زمینه‌ای برای نظریه تکتونیک صفحات بود.
با در نظر گرفتن نظریه قاره های شناور، ابر قاره Pangea شروع به کشش نمود (در حدود 200 تا )225 میلیون سال پیش احتمالاً به قطعاتی تقسیم شد که ما امروز به شکل قاره ها می شناسیم.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
  • ۹۵/۰۶/۰۳
  • علی محمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
بی پیپر | دانشجو یار | مرکز پایان نامه های فردوسی | نشر ایلیا | پی سی دانلود | مرکز پروژه های دانشجویی | دانشجو | مرکز دانلود | پایانامه دانشجویی | جزوه های درسی | دانلود فایل ورد و پاورپوینت | پایان نامه ها | ایران پروژه | پروژه دات کام | دانلود رایگان فایل |